43. Komárom – Komárno

Nemzetközi szabadidős utcai futóverseny

Már lehet regisztrálni a Komárom-Komárno futóversenyre. A futóverseny idén először nem május 1-én, hanem a Komáromi Napok előrendezvényeként, április 23-án kerül megrendezésre, Így ugyanis jobban illeszkedik mind a szlovákiai, mind a magyarországi, mind az európai versenynaptárakhoz. Nagyon fontos, hogy a zökkenőmentes rajtolás érdekében minél többen használják ki az elektronikus előnevezés lehetőségét. A helyszínen előző naptól kezdve lehet majd regisztrálni.

A 43. Komárom-Komárno futóverseny rendezését és lebonyolítását a Komárom-Európa Futóegyesület (Kefe) vállalta magára – mind a szlovákiai, mind a magyarországi futók itt regisztrálhatnak. Az információk hamarosan – napokon belül – szlovák nyelven is elérhetők lesznek.

A futóverseny Komáromi Napok egyik legnevezetesebb sporteseménye. Mivel két ország egy városa között zajlik, Európában is egyedülálló. A két Komárom vezetői szeretnék népszerűsíteni a versenyt, ezért – az időpont megváltoztatása mellett – változik az útvonal is. Az 5,5 km-es táv áthalad majd a belvároson, a 10 km-es pedig egészen a vár területéig terjed.

 

Újdonságok a Komárom – Komárom futóverseny rendezésében:

1. A verseny szervezését átvetette a dél-komáromi Komárom Európa Futó Egyesület (KEFE).
2. A verseny időpontja (idén egy héttel korábban) 2017. április 23. vasárnap, ezért:
Észak-Komáromban lehetővé vált új útvonalak kijelölése, amely a belváros történelmi környezetében vezet: a 10 000 m-es táv keresztülhalad a központi erődön és az Európa-udvaron, az 5500 m pedig a Tiszti pavilonon át vezet.
3. A rajt nem az eddig megszokott 12,00 óra, hanem 13,00 óra.
4. Fontos, hogy aki szeretne futni, mielőbb jelentkezzen be elektronikusan és fizesse ki a rajtdíjat – így elősegítve, hogy minél zökkenőmentesebb legyen a rajtszám átvétele.
5. Aki a helyszínen szeretne nevezni, már előző nap (szombaton) is megteheti ezt 12,00-18,00 óra, vagy a verseny napján 8,00-11,30 óra között az észak-komáromi sportcsarnokban.
6. Minden információt megtalálhatnak a www.kefekomarom.hu oldalon.
7. Elektronikus nevezésüket
magyar nyelven a www.darktiming.hu/kefe,
szlovák nyelven www.darktiming.hu/kefe/sk oldalon tehetik meg.

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK ÉS REGISZTRÁCIÓ ITT